Uitbreding basisschool "De Balans"

Het ontwerp voor de uitbreiding van Basisschool “De Balans”, voorziet in de bouw van zes extra lokalen en een ruimte voor onderwijskundige vernieuwing alsmede een herindeling van het bestaande gebouw.

bestaande situatie

realisatie uitbreiding van basisschool de balans

uitbreiding

De uitbreiding ligt, visueel, “los” van het bestaande hoofdgebouw dat zichtbaar blijft als zelfstandig gebouw. Het wordt verbonden middels een nieuw transparant trappenhuis. Op de begane grond van de uitbreiding komen extra (speel)lokalen. Door de begane grond vloer verdiept te leggen wordt de gewenste extra hoogte gewonnen en kan de bovengelegen verdieping gelijkvloers blijven. Op de verdieping komen de lokalen voor onderwijskundige vernieuwing.

realisatie uitbreiding van basisschool de balans

De doorbraak in de bestaande bouw laat licht diep in het gebouw doordringen en introduceert een aangename en uitnodigende ruimte, geschikt voor verblijf en ontmoeting; een plek voor de leerlingen. De nieuwe ruimte is efficiënter in gebruik en er is zelfs ruimte voor een kleine bibliotheek. De raamindeling biedt de school goede oriëntatie op de omgeving.

 

Massa en gevelopbouw van het nieuwe complex vormen een evenwichtig en vanzelfsprekender complex gezien vanaf het Klaverveld. De uitbreiding geeft de school een sterkere uitstraling aan de zijde van de hoofdontsluitingsweg. De nieuwbouw is opgezet volgens het principe van “frisse scholen” klasse B.

interieur uitbreiding basisschool de balans