Schetsstudie Beekse Akkers | Laarbeek

Het plan is gelegen aan de rand van een nieuwbouwwijk tussen provinciale verkeerswegen en een kleinschalige nieuwbouwwijk. Het te realiseren programma betreft een tweetal appartementengebouwen en diverse soorten grondgebonden woningen.

schetsstudie Beekse akkers, Laarbeek
schetsstudie Beekse akkers, Laarbeek
schetsstudie Beekse akkers, Laarbeek

De appartementengebouwen omringen de grondgebonden woningen en vormen zo een natuurlijke geluidsbuffer tegen het verkeerslawaai. De grote gebouwen liggen mooi in het groen en vormen een landmark voor de nieuwe woonbuurt. Vanaf het kruispunt van de provinciale weg, tussen de twee appartementengebouwen door is er een mooi doorzicht over de groene parkstrook van de nieuwe wijk. De appartementengebouwen kenmerken zich door een bijzondere kap met een schuin oplopende nok en goot. In de kap zijn uitsneden gerealiseerd om een overeenkomende schaal te creëren met de achterliggende woningen.

schetsstudie Beekse akkers, Laarbeek

De achterliggende grondgebonden woningen bestaan uit een variatie van woning typen. De patiowoningen zijn deels “verdiept” in de parkstrook aangelegd en zijn voorzien van een groen dak. De woningen zijn op eenvoudige wijze verkaveld. Doorlopende hagen bij de erfscheidingen ondersteunen de groene uitstraling van

het blok. De architectuur takt aan bij de aanwezige omringende bebouwing in Laarbeek; dorpse, eenvoudige en mooi gedetailleerde metselwerk architectuur.

schetsstudie Beekse akkers, Laarbeek
schetsstudie Beekse akkers, Laarbeek