Molenzicht | Doortocht | Bodegraven

Het plangebied is gelegen aan de rand van het centrum van Bodegraven, geïsoleerd liggend tussen het spoor en een bestaand bedrijventerrein aan de Doortocht. De invloed van het spoor en de bedrijven op de locatie is aanzienlijk. De locatie is een transformatie gebied, langzamerhand zal woningbouw de overhand gaan krijgen op bedrijven. Het is de wens van de gemeente om deze “achterkant” van Bodegraven te transformeren tot en voorkant.

 

woningen molenzicht, bodegrave

Om de omgeving om te toveren tot een hoogwaardige woonomgeving, met een goede aansluiting op het oude centrum van Bodegraven, zijn een aantal specifieke woningtypen toegepast. In de westelijke kop zijn eengezinswoningen gesitueerd die de schaal en maat van de bestaande kern van Bodegraven oppakken. Het oostelijke blok is opgebouwd uit starterswoningen. Het middendeel bestaat uit patiowoningen en twee onder-éénkap woningen. De patiowoningen zomen de achterkanten van de bedrijfsgebouwen af. De twee-onder-één kap woningen zorgen voor openheid en informaliteit naar de zijde van het spoor. Zij werken tevens als een geluidswal voor het achterliggende woongebied.

woningen molenzicht, bodegrave
woningen molenzicht, bodegrave
woningen molenzicht, bodegrave