Dinsdag 2 September 2014

 

Een ‘grote schoonmaak’ blaast frisse lucht in een oud gebouw.

Transformatie Albert Heijn, Buikslotermeerplein

Het warenhuis van Albert Heijn dateert uit de jaren ‘70. Ontworpen in lijn met de stijl uit die tijd. In de jaren ‘80 is een grote glazen gevel gericht naar het grote parkeerterrein geïntroduceerd. Echter, de glazen gevel is dichtgeslibd met donkere lamellen en een overdaad aan signing. Een noodzakelijke asbestsanering bood Ahold vastgoed de gelegenheid het gebouw te renoveren en een nieuwe uitstraling te geven.

 

Middels een ‘grote schoonmaak’ en enkele eenvoudige aanpassingen wordt het gebouw getransformeerd tot een open en uitnodigend warenhuis.

 

In oktober is het warenhuis van Albert Heijn volledig gerenoveerd en weer geopend voor het publiek.

 

 

 

 

 

 

 

 

home

digitaal project archief

duCroq & van Zutphen architects

projecten

geschiedenis

Geestbrugkade 33

Lana duCroq

privacy verklaring

2281 CX, Rijswijk

Frits van Zutphen

 

 

bureau

 

 

nieuws

 

info@dcvz.nl

contact

 

+31 (0) 70 820 92 40