duCroq & van Zutphen architects | compact en flexibel | geïnspireerd door onze omgeving tot de creatie van nieuwe concepten | gepassioneerd in de realisatie van bijzondere en sprankelende architectuur | bekwaam en ervaren in ontwerp en realisatie van nieuwbouw en verassende transformatie van bestaand vastgoed | verbonden met een netwerk van professionals | nieuwsgierig naar de mogelijkheden van nieuwe samenwerkingen

INSPIRATIE

Inspiratie en creativiteit gaan hand in hand met ervaring, kennis van techniek en maakbaarheid. Nieuwsgierigheid naar wat zich om ons heen bevindt, zet ons aan tot nadenken over onze ontwerpen. Nieuwsgierigheid naar bouwkunst, kunstnijverheid, machinetechniek, van auto’s en motoren. Nieuwsgierigheid naar stoffen, traditionele decoratieve patronen en technieken en het ontdekken van hoe dingen in elkaar zitten. Ook de schoonheid, plezier, gebruik en beleving van een omgeving, het functioneren van een stad, een straat, een winkelcentrum of woning tot in zijn kleinste details, zijn belangrijke inspiratiebronnen voor ons werk.

TECHNIEK

Het plezier in het bedenken van nieuwe ideeën. Het plezier in het experimenteren met materialen en het samenbrengen van al die gegevens in een technisch kloppend en goed te bouwen geheel is de drijfveer van ons werk. Onze jarenlang opgebouwde kennis van ontwerpprocessen van kleine tot grote projecten, onze kennis van bouwtechniek en detailleren stellen ons in staat onze ideeën om te zetten in maakbare ontwerpen.

PROCES

Een ontwerp realiseren doe je niet alleen, informatie moet je delen, tegen het licht houden, ondervragen en durven loslaten in discussie over de juistheid van gemaakte keuzes. Het contact met de opdrachtgever, de gebruiker, ons multidisciplinaire netwerk en toegang tot expertise op velerlei gebieden helpt ons deze discussies te voeren. De dynamiek en interactie van verschillende kennisvelden leidt tot innovatieve ideeën en biedt de kansen om te komen tot verrassende ontwerpen.

 

 

 

 

 

 

 

 

home

digitaal project archief

duCroq & van Zutphen architects

projecten

geschiedenis

Geestbrugkade 33

Lana duCroq

privacy verklaring

2281 CX, Rijswijk

Frits van Zutphen

 

 

bureau

 

 

nieuws

 

info@dcvz.nl

contact

 

+31 (0) 70 820 92 40