Uitbreiding basisschool de Vlieger Ypenburg, Den Haag

 

De uitbreiding van de school is een compact, twee-laags metselwerk volume dat is gesitueerd naast de bestaande basisschool. De uitbreiding functioneert als een zelfstandige eenheid en biedt ruimte aan acht klaslokalen, een speelzaal, twee OKV-lokalen, kantoren en ruimte voor ondersteunende functies. Het gebouw wordt gerealiseerd onder het keurmerk ‘Frisse Scholen’ klasse B.

ontwerp van de basisschool de vlieger

Oppervlakte is kostbaar, zeker in de scholenbouw. Het gebouw is zeer efficiënt ontworpen met functies gepositioneerd rondom een centraal gelegen gemeenschappelijke, multifunctionele ruimte. In combinatie met het speellokaal, is de ruimte te gebruiken voor een scala aan activiteiten.

ontwerp van de interieur basisschool de vlieger

Speelruimte is belangrijk. De uitbreiding is zo gevormd dat deze ruimte laat voor een speelplein aan de achterzijde en een representatief plein, met boom, ter plaatse van de hoofdentree.

basisschool de vlieger

Een gebouw wordt gevormd door het gebruik. De gevel is een compositie van raampartijen en decoratief metselwerk gevat in gemetselde raamkaders. Sommige raampartijen bieden de leerlingen doorkijk op zithoogte andere ontnemen juist het zicht ten behoeve van privacy.

 

basisschool de vlieger

Op bijzondere plekken zijn de raamkaders gevuld met decoratief metselwerk op basis van tekeningen van de schoolkinderen. Het is een school geworden van de kinderen.

basisschool de vlieger

Geel, Oranje en Zeegroen

In het interieur zijn drie kleuraccenten toegepast. Geel, oranje en zeegroen, zij geven het lichte interieur de speelsheid die de gebruikers wensten. De gekozen kleurstelling is doorgezet in het speciaal voor de school ontworpen meubilair voor de kapstokken, de pantry’s en kasten in de lokalen. De lokaaldeuren hebben een speciaal ontworpen print gekregen. Ze zijn voorzien van poëtische gedichtjes die het onderwijs op speelse wijze ondersteunen.

 

ontwerp van de basisschool de vlieger
Basisschool "de Vlieger"
Basisschool "de Vlieger"
basisschool de vlieger
interieur basisschool de balans
Watervilla's, Ypenburg, Den Haag
Landelijke villa, Leimuiden van duCroq & van Zutphen architects
samenwerking tot ontwikkeling in Bergen op Zoom, ducroq & van zutphen architects
ontwerp poppodium sch2018 scheveningen
Architectenselectie winkelcentrum koningsoord, berkel-enschot
Grote marktstraat den haag
winkelcentrum ijburg

 

 

 

 

 

 

home

digitaal project archief

duCroq & van Zutphen architects

projecten

geschiedenis

Geestbrugkade 33

Lana duCroq

privacy verklaring

2281 CX, Rijswijk

Frits van Zutphen

 

 

bureau

 

 

nieuws

 

info@dcvz.nl

contact

 

+31 (0) 70 820 92 40