DubOog, Dubai

Dit prijsvraag ontwerp voor een commercieel landmark in Dubai is innovatief, duurzaam, en icoon van deze tijd; een kruising tussen de Eiffeltoren in Parijs en het Londen Eye. De eenvoud van de rechthoek met een cirkelvormige uitsparing, maakt het ontwerp een prominente toevoeging aan de skyline van Dubai. Het ontwerp past in de schaal en maat van het Za’abelpark.

Prijsvraag DubOog, Dubai

Circulatie bestaat uit een langzame - en snelle route. De ondergrondse entree van het rad biedt de bezoekers een rustige tocht met capsules die leidt naar de skybar boven in het gebouw. De capsules bieden zicht op de constructie van het gebouw en prachtig uitzicht over park en stad. Commerciële functies, zoals de expositieruimtes en de horecavoorzieningen worden bereikt via liften aan weerszijde van het gebouw.

Prijsvraag DubOog, Dubai

Het landschap, ter plaatse van de ingang van het ingekaderde reuzenrad, is omhoog geplooid en glooit door het gebouw. De continuïteit van parklandschap blijft gehandhaafd en er ontstaat een mooie looproute door het gebouw heen.

Prijsvraag DubOog, Dubai

De gevels zijn voorzien van een prachtige complexe decoratie, geïnspireerd op Arabische patronen, die is vormgegeven middels zonnecollectoren en windturbines. Het voorziet in het energiegebruik van het hele gebouw en in 25% van de energie nodig voor recreatie-, cultuur- en sportfuncties die in het park zijn gevestigd.

Prijsvraag DubOog, Dubai

 

 

 

 

 

 

home

digitaal project archief

duCroq & van Zutphen architects

projecten

geschiedenis

Geestbrugkade 33

Lana duCroq

privacy verklaring

2281 CX, Rijswijk

Frits van Zutphen

 

 

bureau

 

 

nieuws

 

info@dcvz.nl

contact

 

+31 (0) 70 820 92 40