Kijk-in-de-Pot, Bergse Havens

Kijk-in-de-Pot is een stadspark, gelegen tussen de binnenstad van Bergen op Zoom en de Binnenschelde. Deze twee-onder-een-kap woningen liggen vrijelijk in een groene parkachtige omgeving. Veel aandacht is besteed aan de landschappelijke setting van de woningen, vormgegeven middels hagen die de kavels begrenzen, landelijke straat profielen en parkranden.

landelijke villa's Kijk-in-de-Pot

De huizen worden gekenmerkt door bijzondere dakvormen, met een eveneens landschappelijke uitstraling. Ze worden gekenmerkt door lage dakranden en riante dakoverstekken. Grote schoorstenen verlenen de huizen een markante uitstraling. Ze hebben de uitstraling van vrijstaande landelijke villa’s in een groene omgeving. Diverse optionele uitbreidingen en variatie in materiaalkeuze voor bewoners versterkt de individualiteit van de woning.

landelijke villa's Kijk-in-de-Pot

Om van de groene omgeving te kunnen genieten is veel aandacht besteed aan de relatie tussen de woning en de tuin. De smalle diepe kavels leidden tot twee-onder-een kapwoningen die vooral in de lengte zijn ontworpen. Het woningtype heeft meer geveloppervlak aan de zijkant van de woning. Vandaar dat de grote raamopeningen met serres aan de zijkant van de woning zijn gelegen, optimaal georiënteerd op de tuin. Vanaf de eerste verdieping zijn de tuin en de omgeving voelbaar aanwezig in het huis door de plaatsing van een groot balkon dat uitzicht biedt over het landschap. Op de zolder is een groot luxe raam een prominent element in de kap.

 

De gekozen gevelmaterialen sluiten aan bij de omgeving, grove baksteen in warme kleuren, natuurstenen schoorstenen, rieten daken, keramische dakpannen of leisteen.

landelijke villa's Kijk-in-de-Pot

 

 

 

 

 

 

home

digitaal project archief

duCroq & van Zutphen architects

projecten

geschiedenis

Geestbrugkade 33

Lana duCroq

privacy verklaring

2281 CX, Rijswijk

Frits van Zutphen

 

 

bureau

 

 

nieuws

 

info@dcvz.nl

contact

 

+31 (0) 70 820 92 40