Poppodium Sch2018

Het SCh2018 podium is ontworpen voor de inzending van "Den Haag Culturele Hoofdstad 2018". De haven van Scheveningen is net als vele andere havens een fascinerende, dynamische omgeving. Havens worden gekenmerkt door grote hoeveelheden gestapelde materiaal. Voor korte tijd vormen deze stapels losse stedelijke objecten of grootschalige landschappen. In dit ontwerp is sloophout gebruikt als bouwstof voor het podium om zo deel te worden dit havenlandschap. In grote hoeveelheden wordt het sloophout geboetseerd in de vorm van SCH2018.

poppodium sch2018 scheveningen

Net als vissersschepen krijgt het podium een “kenteken” dat hoort bij de thuishaven. SCh2018 moet in 2018 in de haven van Scheveningen komen te staan als onderdeel van Scheveningen - Den Haag, Culturele hoofdstad; een icoon van een stad met een rijke en gevarieerde geschiedenis die cultureel veel heeft te bieden.

poppodium sch2018 scheveningen

De ruimtes op het podium zijn ondergebracht onder de drie letters SCh;

Het podium onder het dak van de C, een backstage area in de H en op de eerste verdieping van de S een artiestenruimte als uitzichtpunt.

poppodium sch2018 scheveningen

Het podium wordt gemaakt uit een combinatie van sloophout en stalen, constructieve, elementen. Waterdichte zeilen zijn opgespannen over ruimtes die gebruikers en apparatuur droog dienen te houden. Hout en staal zijn geel geschilderd, de kleur van de kustwacht-schepen. Hoe druk de haven ook is, de boot van de kustwacht is altijd zichtbaar aanwezig. Zo ook dit poppodium!

 

 

 

 

 

 

home

digitaal project archief

duCroq & van Zutphen architects

projecten

geschiedenis

Geestbrugkade 33

Lana duCroq

privacy verklaring

2281 CX, Rijswijk

Frits van Zutphen

 

 

bureau

 

 

nieuws

 

info@dcvz.nl

contact

 

+31 (0) 70 820 92 40