Winnaar BNA Jonge Architecten 2010 "subURBAN living"

De vormgeving van het plan is ubercool en levert een sympathiek beeld op. Het architectonisch vakmanschap dat uit het plan spreekt en de realistische opgave, het hergebruik van leegstaande kantoorgebouwen, die de makers zich zelf hebben gesteld maakt dat ook dit concept een nadere uitwerking in het vervolg van de prijsvraag verdient." - BNA jury 2010

Winnaar BNA Jonge Architecten 2010

In 2010 hebben de jonge architecten binnen ELV onder leiding van Lana du Croq een ontwerp gemaakt voor de BNA Prijsvraag Jonge Architecten 2010.

 

De inzending subURBAN Living combineert de kwaliteiten van het wonen in een suburb met het drukke leven van de stad. Het concept is gebaseerd op een analyse van de dagelijkse tijdsbesteding van verschillende sociale doelgroepen. Uitgangspunt is; meer vrije tijd voor gezin, vrienden, hobby’s, sport en cultuur.

Winnaar BNA Jonge Architecten 2010

Centraal gegeven is de fysieke kwaliteit van grondgebonden wonen gecombineerd met de nabijheid van het stedelijk leven. Het koppelen van deze kwaliteiten creëert een bijzondere woonomgeving, in het hart van de stad.

 

Winnaar BNA Jonge Architecten 2010

Het programma bestaat uit eengezinswoningen en appartementen met op de begane grond dienstverlenende functies zoals huishoudservice, wasserettes, fitness, kinderopvang, boodschappenservice en een gezondheidscentrum. Het programma is ondersteunt de bewoners die zo meer tijd vrij kunnen maken. Het dienstverlenende programma krijgt hiermee vaste klandizie, naast de vele klanten die wonen en werken in het centrum.

 

 

 

 

 

 

 

home

digitaal project archief

duCroq & van Zutphen architects

projecten

geschiedenis

Geestbrugkade 33

Lana duCroq

privacy verklaring

2281 CX, Rijswijk

Frits van Zutphen

 

 

bureau

 

 

nieuws

 

info@dcvz.nl

contact

 

+31 (0) 70 820 92 40