Prijsvraag Twentse Kraal

Karakteristiek in het Twents landschap zijn de grote bijzondere kappen, gevels spelen een ondergeschikte rol. Het klassieke boerderijmodel is introvert, en heeft kleine ramen. Voor veel mensen is het wonen onder een grote kap in een groen landschap een ultieme wens.

 

Uitwendige vorm van de woning

Als basis fungeert de klassieke Twentse boerderij. Het beeld van het traditionele boerderij-dak domineert in het model. Individuele keuzes vormen toevoegingen.

De basis-plattegrond is 7,2 x 12 meter op een stramien van 1,2 meter. Het huis met kap kan naar wens worden gemodelleerd. Deze aanpak biedt een rijke variatie aan plattegronden en vormen en laat de opdrachtgever vrij zijn woonwensen in een ontwerp te vertalen.

prijsvraag Twentse Kraal

Je eigen droomhuis....

Het ontwerpen van het eigen droomhuis is een avontuur. Boeiend, spannend maar ook onoverzichtelijk. Het vertalen van de eigen woonwensen naar een ontwerp en vervolgens de gebouwde realiteit is niet te vangen in een leidraad. Ieder mens heeft specifieke ideeën en droombeelden. Deze aanpak biedt een toolkit die helpt te visualiseren wat essentieel is in een bepaald droombeeld en hoe dat vervolgens kan worden vertaald in een concrete vorm en woonplattegrond. Een ruimtelijke computermodel biedt direct inzicht in de ontwerpbeslissingen

 

Vorm-iconen en inrichtingsmatjes en kostenoverzichten geven al in een vroeg stadium een compleet beeld van de mogelijke woning. Het wordt een spel van samenstellen, proberen en het overzien consequenties, in zowel vorm als in financieel opzicht. Er kunnen heel snel gefundeerde keuzes gemaakt worden. Het droomontwerp wordt tot stand gebracht in een wisselwerking tussen programma van eisen, budget, kavel en droombeelden.

 

 

 

 

 

 

 

 

home

digitaal project archief

duCroq & van Zutphen architects

projecten

geschiedenis

Geestbrugkade 33

Lana duCroq

privacy verklaring

2281 CX, Rijswijk

Frits van Zutphen

 

 

bureau

 

 

nieuws

 

info@dcvz.nl

contact

 

+31 (0) 70 820 92 40