Herinrichting van het warenhuis V&D, Hoofddorp

 

"Transformatie van bibliotheek tot warenhuis."

Een haalbaarheidsstudie toonde aan dat snelle huisvesting van het warenhuis realiseerbaar was in de voormalige bibliotheek aan het Dik Tromplein.

transformatie v&D hoofddorp

De winkeltrekker was noodzakelijk als impuls voor het achterliggende winkelgebied. Het bestaande gebouw kon duurzaam hergebruikt worden. Noodzakelijke extra meters zijn gevonden in een uitbreiding aan de voorzijde. In het gebouw is een warenhuis ontworpen dat zich over drie lagen uitstrekt, met op de bovenste laag een restaurant met dakterras. Deze programmatische opbouw en de geringe verdiepingshoogte van het bestaande gebouw heeft geleid tot een gesloten volume op een onderbouw van etalages.

transformatie v&D hoofddorp

Voor de oorspronkelijke gevel is een "glazen huid" aangebracht van grote gepotdekselde platen voorzien van een zeefdruk. De glazen huid, met de geïntegreerde verlichting en de vrij uitkragende panelen bovendaks, verleent de nieuwbouw haar identiteit. Door de gelaagde opbouw van de gevel verandert het gebouw van kleur en zwaarte, zowel s`avonds als overdag.

transformatie v&D hoofddorp

 

 

 

 

 

 

home

digitaal project archief

duCroq & van Zutphen architects

projecten

geschiedenis

Geestbrugkade 33

Lana duCroq

privacy verklaring

2281 CX, Rijswijk

Frits van Zutphen

 

 

bureau

 

 

nieuws

 

info@dcvz.nl

contact

 

+31 (0) 70 820 92 40