Foto: Mylène Siegers

Lana du Croq

Geboren 18 Juli 1970 in Johannesburg, Zuid Afrika, waar zij Architectuur gestudeerd heeft aan de Universiteit van de Witwatersrand (WITS) te Johannesburg. Zij studeerde af voor haar Bachelors in Architecture in 1997. In 1995 nam Lana deel aan ‘The Housing Generator Workshop’, een workshop georganiseerd door de Academie van Bouwkunst Rotterdam. Het was haar kennismaking met de Nederlandse cultuur en architectuurpraktijk. In 1999 vestigde zij zich in Nederland. Tot 2013 was zij als architect werkzaam bij ELV architecten, waarvan de laatste jaren als projectarchitect.

 

Zij begaf zich echter niet alleen in de architectuur. Zij heeft ervoor gekozen de grensgebieden van het ontwerpen te verkennen en zo haar werkveld te verbreden. Haar voorliefde voor het ontdekken en produceren van materialen en texturen werd een ontdekkingsreis in design welke leidde tot het bedenken en vervaardigen van diverse interessante materialen en objecten. Deze even speelse als serieuze benadering is van constante invloed op haar architectuur.

 

Ze heeft ruime ervaring in het ontwerpen en ontwikkelen van concepten, visies voor prijsvragen en architectenselecties, bijzondere gebouwen en objecten. Haar ontwerpen omvatten onder meer woningbouwplannen, winkelcentra en interieurs. Daarnaast heeft zij kunst-objecten en experimentele materialen afgeleverd. Haar netwerk bestaat uit een ruim scala aan ontwikkelaars, culturele sectoren en gemeenten. Haar ontwerp voor hergebruik van de BIZA kavel in Den Haag bezorgde Lana winnaar van de BNA jonge architecten prijsvraag in 2010.

Winkelcentrum Vier Meren, Hoofddorp
Herinrichting van de Grote Marktstraat, Den Haag
Landelijke villa's, Kijk-in-de-Pot
raam decoratie, Albert Heijn, Buikslotermeerplein

 

 

 

 

 

 

home

digitaal project archief

duCroq & van Zutphen architects

projecten

geschiedenis

Geestbrugkade 33

Lana duCroq

privacy verklaring

2281 CX, Rijswijk

Frits van Zutphen

 

 

bureau

 

 

nieuws

 

info@dcvz.nl

contact

 

+31 (0) 70 820 92 40