Maandag 7 Maart 2016

 

De schat is begraven!

De schat is begraven, basisschool "de Vlieger"

De leerlingen van basisschool De Vlieger begraven een tijdscapsule ter gelegenheid van de officiële start van de bouw. Dit enerzijds om de komst van het nieuwe gebouw te vieren en daarmee de bouw officieel van start te laten gaan. Anderzijds om een teken des tijds achter te laten in de grond. De schat kan misschien wel over 100 jaar opgegraven worden en dan zal het interessant zijn om in de grond de voorwerpen te vinden uit de tijd van nu.

 

De kinderen hebben zelf bedacht wat zij in de schatkist wilden stoppen. Onder meer een school T-shirt, een mobiele telefoon, euro munten en tekeningen van spullen waar de kinderen nu mee spelen, zijn meegegaan in de kist.

 

Op donderdagochtend 18 februari mochten de kinderen zelf de kuil graven en de tijdscapsule erin begraven. De kist ligt, hopelijk voor de komende 100 jaar, onder de kruipruimte behorende bij één van de klaslokalen.

 

Het nieuwe schoolgebouw, dat ruimte biedt aan acht klaslokalen, een speelzaal en twee OKV-lokalen, komt naast het bestaande schoolgebouw te staan. Eind 2015 is aannemer Schouten uit Leidschendam begonnen met het heiwerk. Omdat de school midden in een woonwijk staat, is gekozen voor het gebruik van een trillingvrije boorpaal. Zo is de overlast voor de omwonenden geminimaliseerd.

 

Inmiddels is ook gestart met de fundering. De funderingsbalken laten voor het eerst de omvang van de school op de locatie zien.

 

Door een efficiënt bouwproces zal de aannemer de school voor de kerstvakantie gereed hebben. In januari 2017 kunnen de kinderen samen met de leerkrachten naar hun nieuwe school verhuizen.

De schat is begraven, basisschool "de Vlieger"

 

 

 

 

 

 

home

digitaal project archief

duCroq & van Zutphen architects

projecten

geschiedenis

Geestbrugkade 33

Lana duCroq

privacy verklaring

2281 CX, Rijswijk

Frits van Zutphen

 

 

bureau

 

 

nieuws

 

info@dcvz.nl

contact

 

+31 (0) 70 820 92 40