Monday 31 August 2015

 

We gaan een winkel beginnen!

Om onze kennis te verbreden, ten aanzien van wat een duurzame detailhandel verlangt, hebben we besloten een pop-up winkel te beginnen…….

Als kind wilde ik altijd graag winkeltje spelen. Voor mijn 9de verjaardag organiseerde mijn moeder daarom een ‘ winkelfeest’. In een geïmproviseerde 'snoepwinkel' in onze garage stalde ze allerhande lekkernijen uit. Alle kinderen kregen een winkelmandje, wat geïmproviseerd geld en werden los gelaten om te “shoppen”.

 

Ik was echt gefascineerd door de manier waarop mijn moeder in staat was om onze garage te transformeren tot snoepwinkel; het rangschikken van de snoepjes op geïmproviseerde bladen en het versieren van de garage tot een snoepjeshemel. De drukte en energie van vijftien meisjes die in een schatkist rondwaren en mogen kiezen uit het verleidelijk assortiment snoep en gebak en geld uitwisselen voor snoep en snuisterijen vormde een onvergetelijke ervaring.

 

Die ervaring is me altijd bijgebleven. Een ervaring die de manier waarop wij werken bij duCroq & van Zutphen architects heeft beïnvloed. Om een dergelijke ervaring te creëren is meer nodig dan alleen goede planning en ontwerp.

 

Om onze kennis te verbreden, ten aanzien van wat een duurzame detailhandel verlangt, hebben we besloten een pop-up winkel te beginnen. Wat is er nodig om een winkel te starten en wat maakt het tot een succes? Begin 2016, hopelijk, openen we gedurende twee weken onze winkeldeuren.

 

Maar eerst ... ..Wat komt er in deze winkel?

In de afgelopen 10 jaar heb ik een reeks tassen gemaakt. De ‘case’ studies. We zijn momenteel bezig met de ontwikkeling van enkele ontwerpen tot een assortiment ......... volg ons om te zien hoe dit zich ontwikkelt.

 

Waar komt deze winkel?

Omdat ons bureau in Den Haag is gevestigd, ligt de keuze voor de hand om de winkel ergens in deze stad op te zetten.

Mocht iemand een interessante plaats in het commerciële centrum van de stad weten, dan houden wij ons aanbevolen.

 

 

 

 

 

 

home

digitaal project archief

duCroq & van Zutphen architects

projecten

geschiedenis

Geestbrugkade 33

Lana duCroq

privacy verklaring

2281 CX, Rijswijk

Frits van Zutphen

 

 

bureau

 

 

nieuws

 

info@dcvz.nl

contact

 

+31 (0) 70 820 92 40