Bouwen binnen budget

Met simpele technieken behalen we buitengewone resultaten.

 

Mooi en betaalbaar

De huizen in woonbuurt de Staal in Delft zijn groot en modern. Tegelijkertijd willen we de sfeer en het beeld van Hollandse huisjes oproepen. In plaats van kostbare decoratie toe te voegen, doen wij dat met een patroon in het metselwerk van de gevel. Door de koppen uit te laten steken als een reliëf. Zo geven we de gevel met beperkt extra ambachtswerk een gelaagdheid, die de woningen verrijkt op een betaalbare manier.

Efficiënt en compact

Basisschool de Vlieger is ook een goed voorbeeld van efficiënt en compact bouwen. Er was beperkt ruimte, maar door een compacte stapeling en schakeling van de lokalen is er een open, multifunctionele ruimte gecreëerd in het hart van het gebouw. Zo is er veel lucht en speelruimte gekomen in het schoolgebouw.

Basisschool de Vlieger: efficiënt en compact

Meerwaarde

Door de stijgende bouwkosten is hergebruik steeds interessanter. Zo demonteren we de staalconstructies in het oude gebouw op de nieuwbouwlocatie van de Staal, en herplaatsen deze in de werkruimte. Ook de trappen uit het oude gebouw vinden een nieuwe bestemming in de entreehal van de bedrijfsruimtes. En de natuurstenen bestrating wordt hergebruikt op het dak van de campus.