Energieneutraal? Ja natuurlijk!

Wij willen bijdragen aan een beter klimaat. Ook voor de toekomst van onze eigen kinderen. Als architecten kunnen we echt het verschil maken. Voor ons is ieder project een kans om te laten zien dat gebouwen nog energiezuiniger te bouwen én gebruiken zijn.

BENG

Natuurlijk voldoen al onze projecten aan de BENG-eisen, maar we gaan verder. Bij het ontwerpen denken we al na over hoe we energiebesparende maatregelen zo effectief mogelijk kunnen inzetten. We gaan bijvoorbeeld heel ver in het afstemmen van de oriëntatie en indeling van het gebouw op de stand van de zon. We bouwen nog compacter, isoleren nog beter, ventileren op innovatieve manieren en gebruiken meer gerecyclede materialen. Eigen energie opwekken en gebruiken in een goed geïsoleerd gebouw, dat is waar we naartoe moeten. Bij nieuwbouw is dit het makkelijkst te realiseren; bestaande gebouwen vormen een uitdaging.Testcase

 

De eisen rondom energieneutraal bouwen nemen toe. De kennis over hoe het beter kan, gelukkig ook. Wij blijven bij, door ieder project te beschouwen als uniek leerproces.
Frits ging die uitdaging aan met zijn eigen huis, een kwekerswoning uit 1963. Hij renoveerde deze tot een volledig energieneutrale woning. Het was een testcase, maar het blijkt mogelijk. Tijdens het renovatieproces heeft Frits veel kennis, ervaring en contacten opgedaan, die ook weer waardevol zijn voor onze werkprojecten.