Speelse basisschool vol licht en ruimte

Basisschool de Vlieger is uitgebreid met een compact, twee-laags metselwerk naast de bestaande basisschool. Het nieuwe gebouw functioneert als een zelfstandige eenheid met acht klaslokalen, een speelzaal, twee OKV-lokalen, kantoren en ruimte voor ondersteunende functies. De uitbreiding heeft het keurmerk ‘Frisse Scholen’ klasse B.

multifunctionele ruimte in de Vlieger

Oppervlakte is kostbaar, zeker in de scholenbouw. Ons ontwerp maakt de nieuwbouw zeer efficiënt, met functies gepositioneerd rondom een centraal gelegen gemeenschappelijke, multifunctionele ruimte. In combinatie met het speellokaal, is de ruimte te gebruiken voor een scala aan activiteiten.

raamkaders de vlieger

Gemetselde raamkaders

Een gebouw wordt gevormd door het gebruik. De gevel is een compositie van raampartijen en decoratief metselwerk. Sommige ramen bieden de leerlingen doorkijk op zithoogte, andere ontnemen juist het zicht ten behoeve van privacy. Het decoratieve metselwerk is gebaseerd op tekeningen van de leerlingen, waardoor het echt hun school is geworden.

 

de vlieger kleuren

Geel, oranje en zeegroen

In het interieur hebben we drie kleuraccenten toegepast: geel, oranje en zeegroen. Deze kleuren geven het lichte interieur de speelsheid die goed past bij een school. De gekozen kleurstelling is doorgezet in de speciaal voor de school ontworpen kapstokken, pantry’s en kasten in de lokalen. Voor de lokaaldeuren hebben we een print ontworpen met poëtische gedichtjes die het onderwijs op speelse wijze ondersteunen.