Spraakmakend, instagrammable en eigenzinnig meubilair

 

Hebben jullie een uitgebreide schatkist van afgedankt meubilair, interieurobjecten, stoffen en andere materialen? Hebben jullie ooit overwogen om deze schatkist een waardevol 2e leven te gaan geven? Een toonbeeld van circulariteit.

2nd life meubilair

Wij kunnen daar iets bijzonders mee. Wij zijn bezig met het ontwerpen en omtoveren van oude materialen en objecten tot persoonlijke, spraakmakende, ‘instagrammable’ en eigenzinnige meubels en inrichtingen voor representatieve publieke ruimtes.  Met deze circulaire meubelstukken willen wij het gesprek aangaan over ons koopgedrag, over verspilling en onze verhouding tot de materialen om ons heen.

 

We zijn gefascineerd door die dingen die ons leven betekenis geven en waar we emotionele waarde aan toekennen. Wat maakt iets waardevol? Waarom besluiten we dat sommige materialen waardevoller zijn dan andere? Wanneer wordt iets ‘restmateriaal’? 

circulair inrichting

Wij kijken naar rest materialen om ons heen, in de kantoren van onze opdrachtgevers en het vrijkomende restmateriaal uit de bouw van door ons ontworpen gebouwen. Uit deze schatkist van materialen toveren wij ons maatwerk en ‘second-life’ meubilair en gebouwinrichting.

 

Wij hebben een fascinatie voor de integratie van oude ambachten en innovatieve technologie en laten dit spreken in ons werk. Wij willen dat de circulaire objecten die wij bedenken een lokale circulaire economie stimuleren. Hiervoor zoeken we samenwerking met vakmensen uit lokale werkplaatsen en leerbedrijven.

circulair inrichting

Door onze jarenlange praktijkervaring hebben wij veel kennis van materialen, detaillering en verbindingen, noodzakelijk voor het ontwerp van maatwerk, ‘second-life’ meubilair en gebouwinrichtingen. De bundeling van deze kwaliteiten zetten wij in bij al onze projecten. Kernkwaliteiten zijn: creativiteit, kritisch denken, communicatie en samenwerken!

 

Wil je meer inzicht krijgen over de potentie van je afgedankte meubilair, bel ons! Wij komen graag langs voor een eerste gesprek.

2nd life meubilair