Visitekaartje van de stad Delft

Compact en gelaagd

De Staal wordt een compact en gelaagd stukje stad. Een innovatief, duurzaam en circulair woon- en werkgebied met een herkenbare Delftse architectonische signatuur. De locatie vormt de belangrijke schakel tussen de afrit van de snelweg en het binnenkomen van de stad Delft, voor zowel het centrum als de wijk Vrijenban.

tekening toren de Staal

Delftse woonbuurt

Wij creëren een echte “Delftse woonbuurt”. De kwaliteiten van de bestaande wijk (groen, water en ruimte) zetten wij door in ons plan in een Delfts grachteneiland.

groen

Beschermende buffer

Een groot deel van het programma ligt tegen de snelweg aan. Hier overheen vouwen wij het oorspronkelijke slagenlandschap. Dit oplopende landschap dekt het programma af en vormt zo een natuurlijke beschermende buffer voor de achterliggende woonwijk. Het landschap is duurzaam, biedt waterberging, zorgt voor opname van fijnstof met een inrichting die rijke biodiversiteit zal bevorderen.

Uniek visitekaartje

De iconische woontoren staat in dit groene landschap en markeert de entree van Delft aan de snelweg. Dit baken aan de snelweg, met gevels ontworpen in samenwerking met meerdere jonge, veel belovende in Delft geschoolde architecten is een samenhangende stapeling van Delftse ontwerp- en ingenieurskunst. Een uniek visitekaartje voor de stad.