Warenhuis Albert Heijn | Amsterdam

Fris warenhuis met natuurlijke lichtinval

Programma:
Verbouwing van een winkelgebouw tot warenhuis

Opdrachtgever:
Albert Heijn

Status:
Gebouwd

raamprint albert heijn
buitenzijde albert heijn
binnenzijde albert heijn
Roltrappen AH

Het filiaal van Albert Heijn aan het Buikslotermeerplein in Amsterdam dateert uit de jaren ‘70. De indeling en gevel van het gebouw zijn in de loop der jaren meermalen gewijzigd. Het lange markante balkon is één van de weinige originele elementen.

 

Het bestaande gebouw biedt een goede basis: de maat en schaal sluiten mooi aan op de omgeving, markante accenten in de gevel doorbreken het grote volume. Ook de ligging aan de rand van het winkelcentrum en vóór een groot parkeerterrein is zeer gunstig.


Open en uitnodigend
Een noodzakelijke asbestsanering vormde de gelegenheid het gebouw te renoveren en van een nieuwe uitstraling te voorzien. Met een ‘grote schoonmaak’ en enkele eenvoudige aanpassingen hebben we het gebouw getransformeerd tot een open en uitnodigend warenhuis dat recht doet aan de wensen van opdrachtgever Ahold vastgoed en de kwaliteit van het originele ontwerp.


Glazen gevel
Een nieuwe hoge glazen gevel verbetert de zichtbaarheid van winkels op de verdieping en de omgeving. De gevel laat daglicht diep doordringen in het interieur en biedt een aangename natuurlijke verlichting. De bestaande gesloten gevel is gerepareerd en geschilderd. Een nieuwe overhoekse dakrand versterkt de zichtbaarheid en markeert het platte volume.


We versoepelden de interne routing met een tweede roltrap, aanpassingen aan de vide en een betere positie van de lift. De nieuwe dubbelhoge entreehal is licht, overzichtelijk en uitnodigend. De Albert Heijn heeft weer een fris en nieuw gebouw.

Meer weten?
Bel en kom langs voor een lekkere kop koffie.