Kijk in de pot

Kijk-in-de-Pot | Bergen op Zoom

Landelijk wonen in een stadspark

Programma:
Vier onder één kap woningen

Opdrachtgever:
AM Wonen B.V., Zuid

Status:
Gebouwd

Kijk in de pot villa
Wonen in het groen
Tekeningen kijk in de pot
zijkant kijk in de pot

Landelijk wonen in een stadspark

Kijk-in-de-Pot is een stadspark, gelegen tussen de binnenstad van Bergen op Zoom en de Binnenschelde. Deze twee-onder-een-kap woningen liggen vrijelijk in een groene, parkachtige omgeving. Veel aandacht is besteed aan de landschappelijke setting van de woningen, vormgegeven middels hagen die de kavels begrenzen, landelijke straat profielen en parkranden.

De huizen worden gekenmerkt door bijzondere dakvormen, met een eveneens landschappelijke uitstraling met lage dakranden en riante dakoverstekken. Grote schoorstenen verlenen de huizen een markante uitstraling.

Om van de groene omgeving te kunnen genieten is veel aandacht besteed aan de relatie tussen de woning en de tuin. De smalle diepe kavels leidden tot twee-onder-een kapwoningen die vooral in de lengte zijn ontworpen. Het woningtype heeft meer geveloppervlak aan de zijkant van de woning. Vandaar dat de grote raamopeningen met serres aan de zijkant van de woning zijn gelegen, optimaal georiënteerd op de tuin. Vanaf de eerste verdieping zijn de tuin en de omgeving voelbaar aanwezig in het huis door de plaatsing van een groot balkon dat uitzicht biedt over het landschap. Op de zolder is een groot luxe raam een prominent element in de kap.

De gekozen gevelmaterialen sluiten aan bij de omgeving: grove baksteen in warme kleuren, grote gemetselde en keramische dakpannen.

Meer weten?
Bel en kom langs voor een lekkere kop koffie.