Stedelijk wonen in Tilburg

Pieter Vreedestraat | Tilburg

Stedelijk wonen in het centrum van de stad

Programma:
15 appartementen
800 m2 commerciële ruimte

Opdrachtgever:
MAB

Status:
Gebouwd

winkels in Tilburg
wonen in Tilburg
tilburg
Hoekwoning Tilburg

Pieter Vreedestraat

De winkels en woningen aan de Pieter Vreedestraat in Tilburg zijn een kleinschalige inpassing in de bestaande binnenstedelijke structuur. Het ruimtelijke effect ervan is van groot belang, aangezien deze straat de verbinding vormt tussen de hoofdwinkelroute van Tilburg, de Heuvelstraat en het winkelgebied aan het Pieter Vreedeplein.


De Pieter Vreedestraat heeft een breedte van slechts 6 meter. Dit zorgt ervoor dat de straat ondergeschikt is ten opzichte van de huidige stedelijke hoofdstructuur. De winkels op de begane grond en de erboven liggende woningen zijn éénzijdig georiënteerd.


Extreme maten
De woningen, van belang voor de sociale veiligheid in de winkelstraat, hebben we ontworpen met een maximaal uitzicht op de straat. Als gevolg van de locatie heeft het winkelblok extreme maten gekregen, 100 meter lang en variërend in breedte van 2 meter aan de Heuvelstraat tot 15 meter aan het Pieter Vreedeplein.


Het gebouw is een mooi gevarieerd en geleed volume dat uit drie delen bestaat, die ieder hun eigen functie in het ontwerp hebben en de winkelroute zo op subtiele manier begeleiden.

Meer weten?
Bel en kom langs voor een lekkere kop koffie.